Avant kompaktlastare - kvalité, styrka och smidighet 

Avant 200-serien

Avant 200-serien är de små, kompakta kraftpaketen. Serien har de minsta midjestyrda
kompaktlastarna som lätt kommer åt i trånga utrymmen. De är utrustade med lättmanövrerad kontrollenhet och kan även utrustas med 6-funktioners joystick. 

Sedan 2016 är samtliga modeller i 200-serien utrustade med samma fäste som de större maskinerna. Alla redskap har samma fäste och hydraulisk snabbkoppling, vilket gör att du byter redskap utan oljespill. Äldre 200-redskap kan med en adapter monteras på samtliga Avantmodeller. Går att utrusta med joystickkörning.

LYFT UPP TILL: 350 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 1,4 M
UPP TILL: 42 L/MIN
UPP TILL: 10 KM/H

Avant 300-serien

Serien erbjuder den bästa manövreringsförmågan inom glidstyrda lastare. De vänder och snurrar runt sin egen axel direkt på stället. Har direkthydraulisk drivning med fyra drivmotorer – en vid varje hjul. 

Enkelt och mjukt handhavande med två multifunktionsjoysticks och bra ergonomi!

LYFT UPP TILL: 450 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 2,4 M
UPP TILL: 45 L/M
UPP TILL: 9 KM/H

Avant 400-serien

Avant 400 serien är de stora små maskinerna som passar vid många typer av arbete. De kan utrustas med de flesta av de stora maskinernas redskap, samtidigt som smidighet och låg vikt bibehålls. 

Serien har låg arbetsvikt och är därför lätt att transportera mellan olika arbetsplatser. Maskinerna passar också att användas på ytor med begränsad belastningskapacitet. Perfekt om du söker en maskin som är lätt, smidig och stark!

LYFT UPP TILL: 550 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 2,7 M
UPP TILL: 34 L/M
UPP TILL: 12 KM/H

Avant 500-serien

Avant 500-serien förenar kompakt konstruktion med stor lyftkraft. Har snabbkoppling
för yttre hydraulik – vilket gör att du snabbt och enkelt kan byta mellan olika redskap. De har även utrustats med teleskoputskjut, vilket ger bättre lyfthöjd och räckvidd. Frihjulskoppling och fjädrad sits med värme ger en mer bekväm arbetsmiljö oavsett årstid. 

Serien har en stor mångsidighet och konstruktionen gör dem till oslagbart smidiga och pålitliga maskiner. De tacklar lätt problem som trånga utrymmen smala vägar och gränder. Tack vare kompaktheten utför de jobben där andra maskiner inte ens får plats. Katalysator är standard.

LYFT UPP TILL: 950 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 2,8 M
UPP TILL: 36 L/MIN
UPP TILL: 19 KM/H

Avant 600-serien

Avant 600-serien klarar av att hantera krävande redskap och tunga lyft tack vare
den kraftfulla hydrauliken. Serien är midjestyrd vilket skonar gräsmattor, stenbeläggningar och andra känsliga underlag. Föraren har utmärkt sikt och komfort som bidrar till att allt arbete utförs enkelt, smidigt och med hög precision. 

600-serien kan utrustas med 8-funktioners joystick för precis hantering av redskap. Den har utmärkt kontroll över lastarm, framdrivning och yttre hydraulik. Samtliga modeller har dieselmotorer med katalysator. Modellerna kan utrustas med olika hyttalternativ som förlänger arbetssäsongen och ger föraren en bekväm arbetsmiljö oavsett årstid.

LYFT UPP TILL: 1100 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 2,8 M
UPP TILL: 66 L/M
UPP TILL: 22 KM/H

Avant 700-serien

700-serien är Avants största serie. Den har mest kraft, högst oljeflöden och hastighet
– utan att göra avkall på smidigheten. Denna serie är för dem som kräver större lyftkapacitet och högre hydraulflöde. Maskinerna lämpar sig för jobb som kräver snabba förflyttningar och hög dragkraft. 

Avant 700-serien har bl.a. snabbkoppling för yttre hydraulik – vilket gör att du snabbt och enkelt, utan oljespill, kan byta mellan Avants olika hydrauliska redskap. Standardutrustade med joystick 8-funktioner som kontrollerar teleskoputskjut, styr lastarmen upp/ner, tiltar, knappstyrning av yttre hydraulik, öppnar och stänger redskap. Katalysator är standard.

LYFT UPP TILL: 1400 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 3,1 M
UPP TILL: 80 L/MIN
UPP TILL: 30 KM/H

Avant R-serien

R-serien är den midjestyrda kompaktlastaren där du sitter på det bakre chassit
ovanpå motorn istället för det främre. Bakplacerad förarsits ger fördelen att du får bättre uppsikt när du backar och underlättar manövrering runt hörn. Dessutom hamnar inte förarhytten utanför maskinens vändradie när du svänger. 

Serien är särskilt framtagen för dem som vill komma åt i trånga utrymmen – i exempelvis stall. Det går fort att lära sig köra om föraren är van vid denna typ av styrning.

LYFT UPP TILL: 1050 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 2,8 M
UPP TILL: 66 L/M
UPP TILL: 14 KM/H

Avant e-serien

ZERO EMISSION

Avant e-serien är eldriven och har därmed inga utsläpp. Detta gör den anpassad
för inomhuskörning och på platser som inte tillåter avgasutsläpp. Passar även utmärkt där restriktioner mot buller finns. 

Modellen har minimal ljudnivå och låg driftskostnad tack vare batteridrift och inbyggd laddningsenhet. Är liksom öviga Avantmodeller utrustad med redskapsfäste och snabbkoppling för hydraulik.

LYFT UPP TILL: 900 KG
LYFTHÖJD UPP TILL: 2,8 M
UPP TILL: 30 L/MIN
UPP TILL: 10 KM/H

”Avant” 

Avant-fabriken i Ylöjärvi utanför Tammerfors i Finland grundades 1991 av Risto Käkelä. Idag, 28 år senare, är Avant en av de främsta tillverkarna av midjestyrda kompaktlastare upp till 2 ton. Risto Käkelä är fortfarande VD och ägare med sin son Jani Käkelä som vice VD. Fabriken har idag 65 000 kvm under tak och ca 250 anställda. Produktionen börjar närma sig 5000 maskiner per år. Omsättningen ligger idag på över 100 miljoner Euro motsvarande drygt 1 miljard svenska kronor.

Avant har under hela tiden haft två viktiga fokusområden – utveckling av maskinerna och redskap samt export. Idag har Avant 15 dedikerade ingenjörer som enbart arbetar med att utveckla och förbättra kommande modeller samt inte minst redskap. Alla redskap det står Avant på är utvecklade på Avant-fabriken och omsorgsfullt testade på respektive modell.

Kolla in alla Avantredskap här.

Oscar Folkesson

Kontakta gärna Oscar gällande frågor om entreprenadmaskiner.

TELEFON: 0141-20 22 98   |   E-POST: oscar@maskincity.se

Kontakta oss / Information

Turbinvägen 13    |   591 61 Motala   |   Telefon 0141-20 22 90    |     info@maskincity.se
Öppettider:  Verkstad reservdelar: 07:00-16:00   |   Försäljning: 08:00-16:30   |  Följ oss på Facebook ”Facebook”

» ENTREPRENADMASKINER  |   » SKOGSMASKINER   |   » FLISMASKINER   |   » MASKINCITY   |   » NYA & BEGAGNADE MASKINER

© 2015 MaskinCity AB.  All Rights Reserved.